o nas - icon

Certyfikaty ISO

certyfikat ISO

Pobierz certyfikat ISOQAR UKAS nr6650

Podstawowym celem i zamiarem Spółdzielni Produkcji Spożywczej "TOSTA", wdrażając System Zarządzania Bezpieczeństwem Żywności jest ciągłe dążenie do zaspakajania potrzeb, wymagań i życzeń naszych klientów, w zakresie dobrej jakości i bezpieczeństwa zdrowotnego oferowanych produktów takich jak:

  • paniery zewnętrzne
  • paniery wewnętrzne i bułka tarta

System Zarządzania Jakością Przedsiębiorstwa: Spółdzielnia Produkcji Spożywczej "TOSTA" został zatwierdzony przez ISOQARjako zgodny z normą PN-EN ISO22000:2006, dnia 4 grudnia 2007 r. z numerem certyfikacji 6650.

W Spółdzielni ustanowiono zarządzeniem zgodność udokumentowania zasad funkcjonowania Systemu HACCP z wymaganiami standardu PN-EN ISO 22000:2006 obejmujący proces produkcji żywności od dostawcy surowców do orientacji na klienta.

Ustalone zasady funkcjonowania systemu HACCP z wymaganiami standardu PN-EN ISO 22000:2006, tworzą wspólną pracę w realizacji procesów produkcyjnych i usług, spełniających wymagania klientów, zgodnie z zasadami przepisów prawa żywności i żywienia, które muszą być spełniane dla zapewnienia bezpieczeństwa żywności.

Wdrożenie Normy PN-EN ISO 22000:2006 w proces produkcji panieru i bułki tartej pozwala osiągać skuteczny system zarządzania bezpieczeństwem zdrowotnym, w całym łańcuchu produkcyjnym, czyli zapewnienie zasad dobrej praktyki higienicznej, produkcyjnej i planu HACCP.

Ustanowiony system zarządzania jakością w/w produkcji żywności wprowadził uporządkowane obszary działania organizacji, głównie pod kątem:

  • jednoznacznego opisania odpowiedzialności i uprawnień pracowników na poszczególnych poziomach zarządzania, z określeniem swobody decyzyjnej;
  • zapewnienia efektywnego przepływu informacji i decyzji w układzie Spółdzielni;
  • spełnianie potrzeb i oczekiwań klientów, zwłaszcza w powtarzalności jakości produktów i usług na poziomie uzgodnionym z klientem.

Produkty: paniery i bułka tarta odznaczają się wysokim stopniem bezpieczeństwa zdrowotnego żywności, uzyskanym poprzez ciągły i doskonalony monitoring kontroli, każdego etapu produkcji, począwszy od przyjęcia surowca, poprzez proces technologiczny, usługowy do orientacji na klienta.

System zarządzania bezpieczeństwem żywności w procesie produkcji panierów i bułki tartej zapewnia duży stopień bezpieczeństwa zdrowotnego pod względem mikrobiologicznym i fizycznym zanieczyszczeniem produktu metalem.

Doskonalenie procesu następuje dzięki ciągłej analizie i ocenie przebiegu technologicznego produkcji wyrobów gotowych: panierów i bułki tartej. Wykorzystuje się wszelkie źródła informacji dotyczące tego procesu: działania korygujące, zapobiegawcze, eliminując do minimum stopnień zagrożenia zdrowotnego oraz  bierze pod uwagę potrzeby i sugestie klientów.

Powrót
rys historyczny - icon

Szybki Kontakt

Spółdzielnia Produkcji Spożywczej Tosta

ul. ks. J. Schulza 9
85-315 Bydgoszcz

NIP: 554-031-30-99
REGON: P-001020128
KRS: 0000146466

Sekretariat

tel: +48 52 373 12 31
kom: +48 663 142 814
fax: +48 52 373 28 76
e-mail: tosta@tosta.com.pl

Nasza strona internetowa używa plików cookies (tzw. ciasteczka) w celach statystycznych, reklamowych oraz funkcjonalnych. Dzięki nim możemy indywidualnie dostosować stronę do twoich potrzeb. Każdy może zaakceptować pliki cookies albo ma możliwość wyłączenia ich w przeglądarce, dzięki czemu nie będą zbierane żadne informacje.

zamknij